Katsu curry met kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Katsu curry met kip
Stap 1
Halveer de kipfilets in de lengte om 4 platte kipfilets te maken. Leg tussen 2 stukken bakpapier en rol met een deegroller uit tot gelijke dikte. Leg de kipfilets circa 20 minuten in de melk afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Kook de rijst. Verhit de boter en bak hierin de wortel, ui en de gember circa 5 minuten. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut. Voeg de honing, ketchup, sojasaus en bouillon toe en breng aan de kook. Kook onafgedekt tot de wortel helemaal zacht is. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Stap 3
Zet 3 kommen klaar met de bloem, eieren en panko. Giet de kipfilets af en doop ze achter elkaar in de bloem, ei en panko. Doop de kipfilets nogmaals in de ei en panko voor een extra krokant korstje.
Stap 4
Verhit de zonnebloemolie in een frituur- of hapjespan en bak hierin de kipfilets in delen aan beide kanten goudbruin. Houd de gebakken kip eventueel warm in de oven.
Stap 5
Pureer de saus met een blender of staafmixer tot een gladde saus. Leg de kipfilets op de rijst en giet de saus erover. Bestrooi met de sesam.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - blender
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie860 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten105 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
