Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Karnemelkscones
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Karnemelkscones
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Rasp op de grove rasp de boter erboven.
Stap 2
Voeg 2 eieren en de karnemelk toe en kneed met de mixer met deeghaken snel tot een samenhangend deeg.
Stap 3
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 20x30 cm en 2 cm dik. Snijd de zijkanten eventueel strak bij. Snijd het deeg in 10 gelijke rechthoekjes en leg ze iets los van elkaar op de bakplaat.
Stap 4
Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg dun ermee.
Stap 5
Bak de scones in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - grove rasp
- - mixer met deeghaken
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie254 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten37 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd5 g