Karbonades met broccoli uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Karbonades met broccoli uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
Stap 2
Hussel de broccoli om met 4 eetlepels olie, knoflook en chilipepertje. Breng op smaak met zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Rooster in het midden van de oven ca. 25 minuten tot knapperig en donkerbruin. Verhit een grillpan op hoog vuur en laat hem heet worden.
Stap 4
Meng de rest van de olie, citroenrasp, de helft van het citroensap, zout en versgemalen peper. Smeer de karbonades hiermee in.
Stap 5
Bak in twee delen de karbonades zo’n 4 minuten aan één kant, draai om en bak 3 minuten aan de tweede kant. Knijp de andere halve citroen uit over het vlees.
Stap 6
Laat een paar minuten rusten in aluminiumfolie voor het serveren. Serveer het vlees met de broccoli. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten4 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
