Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kaneelsuiker-croissantcake
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kaneelsuiker-croissantcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit en druk de naden dicht.
Stap 2
Bestrijk het deeg met 60 g gesmolten roomboter.
Stap 3
Meng de basterdsuiker met de kaneel. Houd 1 el apart en verdeel de rest over het deeg.
Stap 4
Rol het deeg vanaf de lange kant op, vouw de rol dubbel en draai de strengen om elkaar heen als een spiraal.
Stap 5
Leg de deegspiraal in de cakevorm. Bestrijk het deeg met de laatste 15 g roomboter en bestrooi met de rest van het kaneelsuikermengsel.
Stap 6
Bak het croissantdeeg in de oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Snijd de cake in plakken en serveer warm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie228 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten23 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd9 g