Kalkoenfilet met spruiten en zoete bospeen
Ingrediënten
Bereidingswijze Kalkoenfilet met spruiten en zoete bospeen
Stap 1
Breng 800 ml water in een pan aan de kook en voeg al roerend het maismeel toe. Laat de polenta in 25 minuten zachtjes gaarkoken. Roer af en toe door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Snijd intussen het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de wortel. Halveer de bospenen in de lengte. Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de bospenen met de suiker 5 minuten. Blus af met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en stoof, met de deksel op de pan, nog 15 minuten.
Stap 3
Maak de spruiten schoon door een stukje van de onderkant te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruiten 7 minuten en giet af.
Stap 4
Snijd intussen de krulpeterselie grof en de kalkoenfilet in blokjes.
Stap 5
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de kalkoenfilet 4 minuten, voeg de spruiten toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de polenta over de borden en leg daar de zoete bospeen, de spruitjes en de kalkoenblokjes op. Garneer met de krulpeterselie.