Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kalkoenfilet met roomsaus en rucola
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kalkoenfilet met roomsaus en rucola
Stap 1
Dep de kalkoenfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snipper de sjalot fijn.
Stap 2
Smelt in een koekenpan de boter. Bak de kalkoenfilet in 4 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan.
Stap 3
Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. Roer met een garde de wijn en slagroom erdoor. Verwarm tot een gladde en gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Leg de kalkoenfilet in de roomsaus en verwarm nog 8 min.
Stap 5
Leg de kalkoenfilet met de roomsaus op een mooie schaal. Bestrooi met de rucola.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie380 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten6 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd15 g