Kalkoen uit de oven met gevulde prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Kalkoen uit de oven met gevulde prei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de buitenste donker groene bladeren en een stukje van de boven en onderkant van de preien. Snijd de groene bovenkant van het witte gedeelte. Smelt de boter in een hapjes pan en schenk de bouillon erbij. Leg de witte preistukken erin en dek af met een stuk bakpapier. Laat met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes stoven.
Stap 2
Snijd ondertussen voor de vulling het groen van de preien in dunne ringen. Verwijder de zaden uit de geroosterde paprika en snijd in kleine blokjes. Hak de amandelen grof. Verhit de olijfolie een koekenpan en bak de preiringen met het paprikapoeder en de komijn 3 - 5 minuten. Voeg de paprika en azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Bereid ondertussen de ovenschotel gevulde kalkoendijfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Neem de witte preien uit de pan en snijd de bovenkant tot 2/3 in, maar niet door. Blijf 2 cm bij de uiteinden vandaan. Vul de inkeping met het paprika-preimengsel en bestrooi met de amandelen. Serveer met de kalkoendijfilet. Lekker met rozemarijn aardappelen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie597 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten14 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd17 g