Kalkoen met pompoenpuree en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Kalkoen met pompoenpuree en paddenstoelen
Stap 1
Bereid het kalkoenbraadstuk volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Was de pompoen, verwijder de pitten en de draderige binnenkant met een lepel en snijd in gelijke stukken.
Stap 3
Meng in de ovenschaal met 3 el olie en de takjes kruiden (behalve de salie). Rooster in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 4
Snijd de blaadjes van 2 takjes salie fijn. Bak de salie in een steelpan met 50 gr roomboter.
Stap 5
Stamp met een pureestamper de geroosterde pompoen (zonder de takjes kruiden) met de salieboter smeuïg en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Verdeel de bacon over de bakplaat en bak in de oven in 10-15 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 7
Verwarm in een steelpan 5 el olie en frituur de resterende blaadjes salie in enkele minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 8
Snipper de sjalotjes. Snijd de paddenstoelen in vieren. Verhit een koekenpan met 2 el olie en fruit de sjalotjes. Voeg de resterende boter toe en bak hierin de paddenstoelen.
Stap 9
Blus af met de wijn en 4 el braadvocht van de kalkoen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 10
Serveer de kalkoen met pompoenpuree, paddenstoelensaus, knapperige bacon en saliechips.
Aanvullende benodigdheden
- - ruime ovenschaal
- - bakplaat
- - bakpapier
- - keukenpapier
- - pureerstamper
Voedingswaarden
- Energie519 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten8 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd12 g