Kabeljauwpakketjes met prei en venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauwpakketjes met prei en venkel
Stap 1
Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de venkelknol in dunne plakjes. Schil de krielaardappels.
Stap 2
Knip 4 vierkante stukken bakpapier van ca. 40 cm. Leg in het midden van elk vierkant een klein dotje boter. Smelt de rest van de boter in een koekenpan op laag vuur.
Stap 3
Bak hierin de prei en venkel 10 minuten, tot de groenten zacht zijn. Giet de wijn erbij, breng aan de kook en draai het vuur direct uit.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de krieltjes in een laag koud water aan de kook en gaar ze 20 minuten. Kook de tuinerwtjes de laatste 4 minuten mee.
Stap 5
Schep intussen met een schuimspaan de helft van de groenten en verdeel op de vierkanten bakpapier. Leg er een kabeljauwfilet op.
Stap 6
Bestrooi met zout en peper, leg er steeds een takje tijm op en verdeel de kappertjes erover.
Stap 7
Verdeel de rest van de prei en venkel er samen met de wijnsaus overheen. Vouw de pakketjes dicht.
Stap 8
Bak de kabeljauwpakketjes 15 minuten in de oven. Serveer de pakketjes ongeopend op borden met de krieltjes en de tuinerwtjes.
Stap 9
Laat iedereen voorzichtig (heet!) zijn eigen pakketje openen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie480 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten55 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
