Kabeljauwpakketje met charmoula
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauwpakketje met charmoula
Stap 1
Rasp de gemberwortel. Snipper de rode uien. Hak de knoflook, peterselie en koriander fijn. Rasp en pers de citroen. Snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 2
Begin met de charmoula: Meng in een kom de gember, paprikapoeder, saffraan, komijn, versgemalen peper, ui, knoflook, peterselie, koriander, citroenrasp en -sap. Schenk al roerend de olijfolie erbij. Laat de charmoula 30 minuten staan, zodat de smaken kunnen inwerken.
Stap 3
Verdeel de kabeljauw in gelijke stukken (1 per persoon). Wrijf de stukken kabeljauwfilet in met wat zout en daarna elk met 1 eetlepel charmoula. Leg elk stuk kabeljauw op een stuk aluminiumfolie en verdeel de paprikareepjes en tomaatjes erover. Vouw het folie langs de kabeljauw omhoog en vouw het tot een pakketje dicht.
Stap 4
Leg de pakketjes op de barbecue en laat de vis in 10-15 minuten gaar worden. Leg de pakketjes op borden en vouw ze open. Sprenkel er nog wat charmoula over. Serveer de rest van de charmoula erbij.