Kabeljauwburger met noripesto
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauwburger met noripesto
Stap 1
Verhit een droge koekenpan en rooster de pittenmix in 3 minuten goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Rooster in dezelfde pan het sesamzaad in 3 minuten goudbruin.
Stap 2
Meng het sesamzaad met 2 eetlepels rijsazijn en 1 eetlepel olijfolie door de worteljulienne en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 4
Verkruimel de norivellen en doe samen met de pittenmix, de rest van de olijfolie en de rest van de rijstazijn in het bakje van de staafmixer. Pureer tot een pesto en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Snijd de broodjes open en beleg de onderkanten met de wortelsalade. Leg daar de kabeljauwburgers op en verdeel de noripesto erover. Dek af met de bovenkanten en serveer direct. Lekker met zoete aardappelfrietjes.