Kabeljauw wellington met gegrilde perziksalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauw wellington met gegrilde perziksalade
Stap 1
Dep de kabeljauwfilet droog met wat keukenpapier. Verdeel het zeezout over de kabeljauw en laat dit minimaal 1 uur pekelen. Spoel de kabeljauw af onder stromend water en dep opnieuw droog.
Stap 2
Laat intussen de spinazie en geroosterde paprika apart van elkaar goed uitlekken in een zeef. Druk al het vocht uit de spinazie en snijd de paprika in grove stukken.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de plakken bladerdeeg half over elkaar met een breedte van 2 plakken naast elkaar en 3 plakken over de lengte. Rol de plakken goed in elkaar met een deegroller.
Stap 4
Verdeel de paprika in het midden over de lengte van het bladerdeeg. Verdeel links en rechts van de paprika de spinazie in 2 stroken. Laat een ½ cm van de randen vrij. Leg de kabeljauwfilet op de paprika.
Stap 5
Rol het bladerdeeg strak om de kabeljauw en leg het met de gevouwen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 6
Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Bak de wellington in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Stap 7
Maak intussen de gegrilde perziksalade. Rooster hiervoor de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Laat de perziken goed uitlekken en gril ze op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Meng de eikenbladsla met de yoghurtdressing. Serveer de gegrilde perziken samen met de walnoten op de salade.
Stap 8
Snijd de wellington in plakken van 2 cm. Serveer per persoon een plak wellington samen met de salade.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie641 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten47 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd9 g