Kabeljauw op romige rigatoni met prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauw op romige rigatoni met prei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C en breng een grote pan water met zout aan de kook.
Stap 2
Vet een ovenschaal in.
Stap 3
Snijd de vis in 4 stukken.
Stap 4
Dep droog en bestrooi beide kanten met zout en wat witte peper.
Stap 5
Wentel ze door de helft van de olijfolie.
Stap 6
Leg de vis in de ovenschaal en bak circa 12 (dunne stukken) tot 20 minuten (dikke stukken) in de oven.
Stap 7
Voeg dunnere stukken eventueel later toe of leg deze op elkaar.
Stap 8
Gebruik van de preien alleen het wit en lichtgroen.
Stap 9
Snijd ze in de lengte in kwarten maar laat de steelaanzet zitten.
Stap 10
Was ze goed af en snijd dan in zeer fijne kwart ringetjes.
Stap 11
Bak de prei kort aan in de helft van de olijfolie met de knoflook, voeg dan de kerrie en de room toe.
Stap 12
Laat in 8 à 10 minuten gaar worden op matig vuur en breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 13
Hak de peterselie en tomaten fijn.
Stap 14
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en meng door de prei-room.
Stap 15
Verdeel de pasta over de borden en leg de vis erop.
Stap 16
Bestrooi met de tomaat en peterselie, serveer direct.
