Kabeljauw met roseval uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauw met roseval uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of scheur de grotere paddenstoelen in stukken en verwijder een stukje van de onderkant van de aspergetips. Snijd de knoflook fijn. Bereid de ovenschotel roseval en tomaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Scheur voor de amandel-noricrunch het norivel in grove stukken en doe met de helft van het amandelschaafsel in het bakje van de staafmixer. Maal tot grof kruim. Voeg de wasabi, rice vinegar, 1el sojasaus en 3 el olijfolie toe en meng kort. Schep de rest van het amandelschaafsel erdoor en breng op smaak met zout.
Stap 3
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, verdeel in vier gelijke stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het amandel-nori mengsel erover en schuif bij de roseval in de oven. Bak de vis in 8-10 minuten knapperig en gaar.
Stap 4
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de paddenstoelen, aspergetips en knoflook 4 minuten. Blus af met de rest van de sojasaus en breng op smaak met peper. Verdeel over vierborden en leg er de kabeljauwfilet bovenop. Serveer met de roseval uit de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer met bakje
- - bakplaat
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten23 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
