Kaassoufflé
Ingrediënten
Bereidingswijze Kaassoufflé
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi de bodem en wand van de schaaltjes elke met een beetje geraspte kaas.
Stap 2
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en laat dit mengsel heel even pruttelen. Schenk al roerend ongeveer de helft van de melk erbij.
Stap 3
Roer tot het mengsel glad gebonden is. Roer dan scheutje voor scheutje de resterende melk erdoor en blijf roeren tot het een gladde saus wordt. Laat de saus nog een minuut zachtjes pruttelen.
Stap 4
Voeg al roerend de kaas aan de saus toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Neem de pan van het vuur en laat de saus iets afkoelen.
Stap 5
Splits intussen de eieren boven twee kommen. Doe in de ene kom de dooiers en in de andere de eiwitten. Roer de dooiers door de saus en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 6
Klop met de handmixer de eiwitten zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het eiwit in drie keer luchtig door de saus.
Stap 7
Doe het soufflémengsel in de schaaltjes en strijk de bovenkant glad. Schuif de schaaltjes in het midden van de oven.
Stap 8
Laat de kleine soufflés in twintig minuten mooi rijzen en goudbruin worden. De buitenkant is dan licht knapperig, de binnenkant nog smeuïg.
Stap 9
Serveer de soufflé met stokbrood en een salade.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine ovenschaaltjes
- - handmixer met garden