Kaasscones
Ingrediënten
Bereidingswijze Kaasscones
Stap 1
Verwarm de oven 220 °C. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een ruime kom met een beetje zout.
Stap 2
Voeg de mosterd toe en snijd de boter in blokjes. Kneed de boter met koude vingertoppen door het meel tot een kruimelig deeg ontstaat.
Stap 3
Hak 2 el dille fijn. Snijd de kaas in ragfijne snippers (of gebruik een keukenmachine). Meng met 75 gr kaas door het kruimeldeeg. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 4
Klop in een kom het ei los met 2,5 el karnemelk en voeg het geleidelijk toe aan het kruimeldeeg. Snijd het mengsel met twee messen door het kruimeldeeg.
Stap 5
Vouw het deeg met de hand nog 3 keer dubbel tot het niet langer aan de kom kleeft.
Stap 6
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad gelijkmatig uit tot 2,5 cm dikte. Druk met een bebloemde steekvorm 6 scones uit het deeg.
Stap 7
Vouw het deeg opnieuw tot een dikke lap en druk de resterende scones uit het deeg.
Stap 8
Plaats de scones op de bakplaat, bestrijk de bovenkant met karnemelk en bestrooi met de resterende kaas.
Stap 9
Bak de scones in ongeveer 15 - 20 minuten tot ze stevig gerezen en goudbruin zijn. Laat de scones op een rooster iets afkoelen tot lauwwarm.
Stap 10
Schaaf intussen de komkommer en schaaf in dunne linten met de kaasschaaf of een dunschiller.
Stap 11
Hak 2 el dille fijn en schep door de roomkaas met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 12
Halveer de scones horizontaal en beleg de onderkant met een flinke lepel mascarpone. Verdeel er de zalm en een komkommerlint over.
Stap 13
Druk er de bovenkant van de scone op. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - bakplaat bekleed met bakpapier
- - ronde steekvorm 6 cm
- - zeef
Voedingswaarden
- Energie251 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten20 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
