Kaasfondue met pesto en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kaasfondue met pesto en zongedroogde tomaatjes
Stap 1
Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Maal de basilicum met de knoflook, pijnboompitten en olijfolie in een keukenmachine tot een grove pesto.
Stap 2
Blancheer de broccoli circa 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Schenk de wijn in een fonduepan en breng aan de kook.
Stap 3
Zet vervolgens op een lagere stand en voeg in kleine porties al roerend de kaas toe. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water.
Stap 4
Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue. Voeg de helft van de pesto en de zongedroogde tomaatjes toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5
Blijf roeren en breng op smaak met zout en peper. Druppel de rest van de pesto over de kaasfondue en serveer met de broccoli, tomaatjes en soepstengels.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - fonduepan
Voedingswaarden
- Energie1185 kcal
- Eiwit52 g
- Koolhydraten64 g
- Vet70 gWaarvan verzadigd34 g
