Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Julskinka
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Julskinka
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestrooi de beenham met een beetje zout en verpak in aluminiumfolie. Leg in de braadslede en gaar de ham circa 20 minuten in het midden van de oven. Meng het ei met de suiker en mosterd.
Stap 2
Neem de ham uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200ºC. Snijd de ham om de 2 cm diagonaal 1 cm in en doe hetzelfde haaks erop, zodat er ruitjes ontstaan. Bestrijk met het mosterdmengsel, bestrooi met paneermeel en steek hier en daar een kruidnagel erin.
Stap 3
Zet de ham zonder folie nog 10-15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Laat het vlees afkoelen en snijd aan tafel in plakken.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
- - braadslede
- - ovenvaste braadpan
Voedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten8 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd3 g