Japanse rijstsalade met gekaramelliseerde komkommer
Ingrediënten
Bereidingswijze Japanse rijstsalade met gekaramelliseerde komkommer
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed droog stomen.
Stap 2
Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de shi-take door de helft.
Stap 3
Was de taugé en droog hem in de slacentrifuge.
Stap 4
Leg de taugé op de snijplank en snijd ze niet al te fijn.
Stap 5
Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan of wok en laat afkoelen.
Stap 6
Bak in dezelfde pan de shi-take en taugé in de zonnebloemolie, breng op smaak met een beetje zout.
Stap 7
Maak de rijstsalade van de nog warme rijst, gemengd met de shi-take en taugé, garnalen en drievierde van de lente-ui.
Stap 8
Breng op smaak met een eetlepel sojasaus, sesamolie en iets zout.
Stap 9
Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en snijd de zaadlijsten eruit, zodat er een glad oppervlak ontstaat.
Stap 10
Bestrijk het snijvlak met de sojasaus.
Stap 11
Verhit een grote antiaanbak-koekenpan op hoog vuur en karamelliseer hierin kort de komkommers op het snijvlak.
Stap 12
Verdeel de komkommers over de borden en leg de lauwwarme salade gedeeltelijk over de komkommers.
Stap 13
Besprenkel met limoensap en garneer met het sesamzaad en de achtergehouden lente-ui.
