Japanse mihoen met radijs en garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Japanse mihoen met radijs en garnalen
Stap 1
Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de mihoen.
Stap 2
Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en snijd hem in dunne halve ringetjes.
Stap 3
Hak de gember en knoflook fijn.
Stap 4
Snijd de peultjes schuin in dunne reepjes.
Stap 5
Haal de mooiste bladeren van de radijs.
Stap 6
Was ze en snijd in zeer dunne reepjes.
Stap 7
Snijd de radijsjes doormidden en de helften in dunne plakjes.
Stap 8
Kook de mihoen samen met de peultjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Stap 9
Spoel kort af met heet kraanwater en laat goed uitlekken.
Stap 10
Rooster het sesamzaad kort in een hete wok en laat afkoelen op een bord.
Stap 11
Doe de olie in de hete wok en bak hierin 20 seconden de gember, knoflook en peper.
Stap 12
Bak de radijs 10 seconden mee, voeg dan de warme mihoen toe.
Stap 13
Voeg het radijsblad en de garnalen toe, maak op smaak met de sojasaus en wat zout.
Stap 14
Laat nog 1 minuut doorwarmen.
Stap 15
Serveer in warme borden en bestrooi met de afgekoelde sesamzaadjes.
