Japanse kip teriyaki
Ingrediënten
Bereidingswijze Japanse kip teriyaki
Stap 1
Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper in fijne reepjes.
Stap 2
Snijd de Chinese kool in repen van 1 cm.
Stap 3
Verdeel de kip in gelijke delen, twee stukken per persoon.
Stap 4
Verwarm de helft van de wokolie in een hapjespan en bak de stukken kip in drie minuten rondom lichtbruin.
Stap 5
Bak de helft van de peperreepjes heel even mee.
Stap 6
Schenk de teriyakimarinade bij de kip en wentel de stukken kip erdoor.
Stap 7
Laat de kip twaalf minuten in de marinade zachtjes gaar sudderen.
Stap 8
Keer de stukken regelmatig en laat zoveel vocht verdampen dat de stukken rondom bedekt zijn met een glanzend laagje.
Stap 9
Verwarm intussen de rest van de wokolie in een wok en roerbak de Chinese kool met de resterende peperreepjes in vier minuten beetgaar.
Stap 10
Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 11
Schep de Chinese kool in het midden op de borden en leg de kip met de teriyakisaus erop.
Stap 12
Lekker met mihoen of rijst.
