Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Japanse champignon-yakitori
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Japanse champignon-yakitori
Stap 1
Veeg de champignons schoon en steek aan elke spies vier tot vijf champignons.
Stap 2
Verwarm de olie in de koekenpan en leg de spiesen erin.
Stap 3
Bak de spiesen rondom licht bruin.
Stap 4
Roer intussen in een schaaltje sherry, sojasaus en honing tot een sausje.
Stap 5
Schenk dit over de spiesen en verwarm de spiesen op hoog vuur tot ze rondom omhuld zijn met een glanzende, pittige siroop.
Stap 6
Keer de spiesen regelmatig en laat het vocht verdampen.
Stap 7
Leg op elk bordje drie spiesen naast elkaar en strooi de sesamzaadjes en koriander erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie180 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten13 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
