Jamie Oliver Romige paddenstoelensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Jamie Oliver Romige paddenstoelensoep
Stap 1
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in dunne plakjes.
Stap 2
Pel de ui en knoflook, maak de bleekselderij schoon en snij ze in dunne ringen en plakjes. Pluk de peterselieblaadjes en hak de steeltjes fijn. Ris de tijmblaadjes.
Stap 3
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op matig vuur, doe de ui, bleekselderij, knoflook, peterseliesteeltjes, tijmblaadjes en paddenstoelen erbij, leg de deksel op de pan en laat op het vuur staan tot alles zacht is.
Stap 4
Schep 4 eetlepels van de paddenstoelen uit de pan en hou die even apart.
Stap 5
Giet de bouillon in de pan, breng hem op matig vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten pruttelen.
Stap 6
Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, en hak de soep glad met een staafmixer.
Stap 7
Giet de room erbij, breng de soep nog heel even terug aan de kook en draai het vuur uit.
Stap 8
Rooster de plakjes ciabatta in een hete grillpan, beleg ze met het grootste deel van de apart gehouden paddenstoelen en sprenkel er een beetje extra vierge olijfolie over.
Stap 9
Schep de soep in kommen, garneer met de gehakte peterselie en de resterende paddenstoelen, en geef de ciabatta crostini er apart bij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie148 kcal
- Eiwit7.9 g
- Koolhydraten12.4 g
- Vet7.5 gWaarvan verzadigd2.3 g
Trefwoorden
