Jamie Oliver Rogan josh met lam
Ingrediënten
Bereidingswijze Jamie Oliver Rogan josh met lam
Stap 1
Schil en pel de gember en knoflook, rasp ze fijn, doe ze met de kurkuma, peperkorrels en yoghurt in een grote kom en meng alles goed.
Stap 2
Snij het lamsvlees in grove blokjes van 5 cm, hussel ze in de kom door elkaar, dek ze af en laat ze minstens 2 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast marineren.
Stap 3
Verwarm de oven wanneer je zover voor op 170 ºC/gasovenstand 3.
Stap 4
Pel en halveer de uien, verwijder de zaadjes en snij de paprika’s in grove stukjes, doe ze met 3 van de verse pepers (met of zonder zaadjes) en de koriandersteeltjes (hou de blaadjes apart) in een keukenmachine en hak ze fijn. Snij de resterende verse peper in smalle ringetjes en zet die opzij.
Stap 5
Kneus de kardemompeulen, haal de kleine pitjes eruit en zet die in een grote casserole pan op matig vuur.
Stap 6
Doe de kruidnagels, kaneel, komijn- en korianderzaadjes, en de gedroogde pepertjes erbij en rooster ze tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken. Doe de specerijen met het paprikapoeder in een vijzel en maal ze fijn.
Stap 7
Verhit een scheutje arachideolie in dezelfde pan op matig vuur. Doe de gemalen specerijen erbij, bak ze 1 tot 2 minuten, voeg de fijngehakte groenten uit de keukenmachine toe en blijf 10 minuten regelmatig roeren.
Stap 8
Snij de verse tomaten in grove stukjes en doe ze samen met de tomaten uit blik in de pan. Prik ze met een houten lepel stuk en giet er 1 blikje water bij.
Stap 9
Voeg het gemarineerde lamsvlees en een flinke snuf zeezout toe, roer goed en breng aan de kook.
Stap 10
Leg een strak passende deksel op de pan en zet hem 2 uur in de oven, of tot het vlees supermals, en de saus lekker dik is.
Stap 11
Proef een hapje en voeg zo nodig naar smaak peper en zout toe. Als je wilt kun je de saus met yoghurt iets milder maken, of met een of twee scheutjes water verdunnen.
Stap 12
Pluk de muntblaadjes en hak ze samen met de apart gehouden korianderblaadjes. Strooi de blaadjes met de verse pepertjes en de kokosvlokken over de curry. Heerlijk met rijst, je favoriete Indiase brood, een kommetje yoghurt en een paar koele biertjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie736 kcal
- Eiwit51 g
- Koolhydraten26 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd22 g
Trefwoorden
