Jamie Oliver Huisgemaakte pappardelle met tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Jamie Oliver Huisgemaakte pappardelle met tomatensaus
Stap 1
Pel en snij de tenen knoflook in dunne plakjes, snij de rode peper in dunne ringetjes en pluk de basilicumblaadjes.
Stap 2
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de knoflook en pepertjes 1 minuut.
Stap 3
Strooi de meeste basilicumblaadjes erbij – hou wel een beetje afstand omdat ze behoorlijk kunnen spetteren in de hete olie – giet na een paar minuten de tomaten erbij en prik ze met een houten lepel stuk.
Stap 4
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot je een vrij grove saus hebt – als je hem liever wat gladder hebt kun je hem door een grove zeef wrijven.
Stap 5
Proef een likje, maak de saus perfect op smaak af met zeezout en zwarte peper, en zet de saus op heel laag vuur om hem warm te houden.
Stap 6
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Stap 7
Snij de lasagnevellen op een met bloem bestoven werkvlak, met een groot mes of een deegwieltje in linten. Doe de pappardelle wanneer het water kookt in de pan, kook ze in een paar minuten al dente, giet ze af en hou een mok van het kookwater apart.
Stap 8
Roer de pasta door de saus en giet er zo nodig een scheutje van het kookwater bij.
Stap 9
Rasp de parmezaan erbij, garneer met de apart gehouden basilicumblaadjes en ga aan tafel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie591 kcal
- Eiwit17.6 g
- Koolhydraten99.9 g
- Vet16.2 gWaarvan verzadigd2.2 g
Trefwoorden
