Jamie Oliver Geroosterde eend met pikante noedels & crispy groente
Ingrediënten
Bereidingswijze Jamie Oliver Geroosterde eend met pikante noedels & crispy groente
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C/gasovenstand 4.
Stap 2
Wrijf de eend in met het vijfkruidenpoeder en een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
Stap 3
Snij de sinaasappel doormidden, prop beide helften met de takjes rozemarijn en salie in de buikholte, leg de eend op de borst in een braadslede en zet hem 1 uur in de oven.
Stap 4
Haal de eend wanneer de tijd erop zit uit de oven en schep het vet uit de slede voorzichtig in een kom. Keer de eend om en zet hem nog 1 uur terug in de oven, of tot het vel heerlijk krokant, en het vlees gaar is.
Stap 5
Op dit moment heb je twee mogelijkheden – pluk het vlees met twee vorken van de botten en ga meteen door met stap 9, of laat de eend tot kamertemperatuur afkoelen en ga verder met stap 6.
Stap 6
Deel de afgekoelde eend op in 4 porties door de borststukken en bouten voorzichtig van het karkas los te snijden.
Stap 7
Doe de stukken eend in een hoge, gesteriliseerde pot en druk ze stevig aan. Giet het uitgebakken vet erbij (als je wilt kun je het eerst zeven) zodat de stukken volledig onder staan. Sluit de pot af en bewaar de eend zo maximaal 2 weken in de koelkast.
Stap 8
Schep wanneer je zover bent de vetlaag van de eend en bewaar dat om een andere keer aardappeltjes in te bakken. Zet de stukken eend 20 minuten op 200°C/gasovenstand 6 in de oven, of tot ze krokant en mals zijn.
Stap 9
Breng voor de noedels een grote pan gezouten water aan de kook.
Stap 10
Snij de paksoi intussen in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij de rode pepers in dunne reepjes. Pluk de korianderblaadjes.
Stap 11
Doe wanneer het water kookt de paksoi, sugarsnaps en noedels in de pan, kook ze 4 minuten, giet ze af en hussel er de pepertjes, sesamolie, het limoensap, de korianderblaadjes en een snufje peper en zout door. Schep de groenten en noedels op de eend en ga aan tafel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie776 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten63 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd13 g