Jamie Oliver Broodsoep met tomaat uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Jamie Oliver Broodsoep met tomaat uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C/gasovenstand 6.
Stap 2
Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een grote braadslede.
Stap 3
Breek de bol knoflook in losse tenen, pel en snij de uien in partjes van 3 cm en strooi ze bij de tomaten in de slede.
Stap 4
Kruid de tomaten met de oregano, zeezout en zwarte peper, sprenkel er wat olijfolie over, en zet ze 50 minuten in de oven, of tot ze zacht en sticky zijn.
Stap 5
Schraap alles uit de slede in een grote pan. Vis de tenen knoflook eruit, knijp ze uit hun jasje en gooi de velletjes weg.
Stap 6
Giet de bouillon erbij. Hak de basilicumsteeltjes fijn en strooi ze samen met de meeste blaadjes in de pan.
Stap 7
Snijd het ciabattabrood doormidden. Scheur een helft in stukjes in de soep, breng hem aan de kook en laat hem 10 minuten pruttelen.
Stap 8
Zet intussen een grillpan op hoog vuur.
Stap 9
Snijd de rest van het brood in plakjes en rooster ze aan beide kanten in de grillpan.
Stap 10
Doe een scheutje rodewijnazijn bij de soep en hak hem vrijwel glad met een staafmixer.
Stap 11
Verdeel de soep over de kommen, sprenkel er een beetje extra vierge olijfolie over en strooi de resterende basilicumblaadjes erop. Geef de geroosterde broodjes er apart bij.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie229 kcal
- Eiwit9.1 g
- Koolhydraten38.1 g
- Vet5.5 gWaarvan verzadigd0.9 g
Trefwoorden
