Jambalaya
Ingrediënten
Bereidingswijze Jambalaya
Stap 1
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij en snijd in boogjes.
Stap 2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's en snijd in blokjes. Snijd de kipchipolata in plakjes.
Stap 3
Verhit een hapjespan met 2 el olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg paprika en bleekselderij toe en schep om.
Stap 4
Schep om met de cajunkruiden en bak nog 5 minuten met de worst.
Stap 5
Voeg de rijst toe en schep om. Schenk er de gepelde tomaten met de kippenbouillon bij en laat met het deksel op de pan in 20 - 25 minuten sudderen tot de rijst gaar is.
Stap 6
Verhit na 15 minuten een koekenpan met 2 el olie en bak de garnalen op matige temperatuur in 3 - 4 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 7
Schep de rijst om en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de jambalaya met de garnalen op de spiesen of los, door de rijst.