Jachtschotel met appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Jachtschotel met appel
Stap 1
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verhit 75 gram boter en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Gaar afgedekt circa 5 minuten op een lage stand.
Stap 2
Kook intussen de aardappelplakjes 10 minuten in water met zout en giet af. Boor de klokhuizen uit 4 appels en snijd deze appels in plakken. Verdeel de rest van de appels in stukjes.
Stap 3
Schep de uienringen uit de pan en bak de appelringen 2-3 minuten in het bakvet. Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de ovenschaal. Leg daarop het vlees, de uienringen, de rest van de aardappel en appelringen.
Stap 4
Schep het vlees uit de pan en houd apart. Verhit 75 gram boter in het bakvet en bak de uienringen 3-4 minuten. Kook de appelstukjes met 100 ml water in 12-15 minuten tot appelmoes. Roer af en toe door. Laat de appelmoes afkoelen en breng op smaak met suiker en kaneel. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 5
Bestrooi met het paneermeel en verdeel blokjes boter erover. Zet de jachtschotel circa 30 minuten in het midden van de oven. Serveer de appelmoes erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - appelboor
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie1205 kcal
- Eiwit64 g
- Koolhydraten133 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd26 g