Italiaanse schol
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse schol
Stap 1
Breng een kleine pan water aan de kook met wat zout.
Stap 2
Verwijder het uiteinde van de asperges en snijd ze in drie stukken.
Stap 3
Kook de asperges in 3 à 4 minuten beetgaar en spoel ze af met ijskoud water.
Stap 4
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder dan vocht en zaadjes.
Stap 5
Snijd de kwarten in acht stukken.
Stap 6
Snijd de olijven in de lengte doormidden, laat de kappertjes uitlekken en hak de knoflook fijn.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 80°C en zet er een bord in.
Stap 8
Doe de bloem in een bord.
Stap 9
Bestrooi de schol met zout en wat witte peper, haal daarna door de bloem en klop het overtollige bloem af.
Stap 10
Zet een koekenpan op matig tot hoog vuur, laat de boter bruisen in de pan en leg de schol erin.
Stap 11
Bak circa 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn, draai ze heel voorzichtig om.
Stap 12
Schep de vis op het warme bord in de oven en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 13
Stoof de kappertjes, asperges, olijven en knoflook een halve minuut in de vispan.
Stap 14
voeg de crème fraîche toe en laat weer een halve minuut heet worden op hoog vuur, voeg dan de tomaat toe.
Stap 15
Verdeel de schol over de borden, lepel de saus over een derde van de vis.
