Italiaanse Pestopasta
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse Pestopasta
Stap 1
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes. Voeg de broccoliblokjes en –roosjes na 6 minuten koken aan de tagliatelle toe en kook ze mee.
Stap 2
Snijd intussen de kipfilets in plakken van 2 cm dik. Meng in een kom het citroensap met de olijfolie en wat zout en peper en schep de plakken kip erdoor. Rooster de plakken kip 4-6 minuten in een hete grill tot ze mooi bruine strepen krijgen en gaar zijn. Keer ze pas als de plakken vanzelf van de ribbels loslaten.
Stap 3
Halveer intussen de tomaatjes. Giet de tagliatelle met broccoli af en vang het kookvocht op. Schep de pesto en tomaatjes door de tagliatelle. Verwarm alles al omscheppend nog 2-3 minuten tot alles goed gemengd is en de tomaatjes zachter worden. Schenk er, als het te droog wordt, een flinke scheut pastakookvocht bij. Serveer de pasta met de kip en basilicum erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie725 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten58 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd6 g