Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Italiaanse pastasalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Italiaanse pastasalade
Stap 1
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in maximaal twaalf minuten beetgaar.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en pers de tenen knoflook erboven uit.
Stap 3
Snij de paprika in reepjes en schep dit erdoor.
Stap 4
Smoor ze op matig hoog vuur afgedekt in vijf minuten gaar.
Stap 5
Roer de azijn en wat zout en peper erdoor.
Stap 6
Laat de penne in een vergiet uitlekken en doe ze over in een schaal.
Stap 7
Snij de salami in reepjes en snij de artisjokharten in vieren.
Stap 8
Schep de paprika met dressing, de salami en artisjokharten erdoor.
Stap 9
Laat de pasta afkoelen.
Stap 10
Snij de mozzarella in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout en peper en schep ze met de rucola door de pastasalade.
