Italiaanse open groentelasagne
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse open groentelasagne
Stap 1
Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Snij de bospeen en bleekselderij in kleine blokjes.
Stap 3
Hak de verse kruiden fijn of gebruik gedroogde kruiden.
Stap 4
Snijd de gorgonzola in stukken.
Stap 5
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dunnen plakken.
Stap 6
Vet kleine ovenschaaltjes in.
Stap 7
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en smoor de knoflook met wortel en bleekselderij afgedekt in 3-4 minuten zachtjes beetgaar.
Stap 8
Snijd 2/3 deel van de tomaten in stukjes en schep ze met de kruiden door het groentemengsel.
Stap 9
Laat dit alles 6-8 minuten zachtjes pruttelen tot het een saus wordt.
Stap 10
Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Stap 11
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 12
Kook in een grote pan kokend water met wat zout de broccoli en de peultjes in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 13
Giet ze in een vergiet af en spoel ze direct af met koud stomend water.
Stap 14
Zo blijven ze mooi groen.
Stap 15
Snijd de lasagne in gelijke stukken (3 pp) en snijd de laatste tomaten in plakken.
Stap 16
Verdeel een flinke lepel van de tomatensaus in de schaaltjes en leg er een lasagnevel in.
Stap 17
Verdeel hierover plakken mozzarella, een beetje saus en de peultjes.
Stap 18
Leg hier een lasagneblad op en bestrijk dit met een beetje saus.
Stap 19
Leg de Gorgonzola en broccoli erop en dek af met de laatste lasagnebladen.
Stap 20
Bestrijk deze met de laatste saus en verdeel de resterende mozzarella en de plakken tomaat erover.
Stap 21
Maal er wat peper over en besprenkel het geheel met olijfolie.
Stap 22
Schuif de schaaltjes in de oven en bak de lasagne in 15-20 minuten gaar.
