Italiaanse melanzane
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse melanzane
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten.
Stap 2
Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Snijd intussen de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de aubergine in 5 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4
Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en aubergine. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Snijd de mozzarella in plakken. Hak de basilicum grof. Verdeel de helft van de aubergine over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van de basilicum, mozzarella en geraspte kaas erover.
Stap 6
Leg de rest van de aubergine en basilicum erop en schenk de tomatensaus erover. Verdeel de rest van de mozzarella en geraspte kaas erover en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 7
Voeg de laatste 5 minuten de cherry-trostomaten toe.