Italiaanse kaasfondue
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse kaasfondue
Stap 1
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe, bak al roerend tot de bloem gaar is en aan de bodem van de pan blijft plakken.
Stap 2
Voeg al kloppend met een garde de witte wijn en 300 ml water in delen toe. Blijf goed kloppen totdat je een gladde, gebonden saus hebt.
Stap 3
Rasp de Gruyère en Emmentaler en voeg samen met de geraspte mozzarella in delen toe aan de saus. Roer tot de kaas gesmolten is.
Stap 4
Laat de fondue 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Stap 5
Snijd intussen de zongedroogde tomaten in repen. Pel en halveer de knoflook. Wrijf de snijkanten van de knoflook over de binnenkant van de fonduepan.
Stap 6
Verwarm de fonduepan voor en schenk de kaasfondue in de pan.
Stap 7
Roer de pesto door de kaasfondue, maar zorg dat je het groen van de pesto nog wel ziet en garneer met de zongedroogde tomaten.
Aanvullende benodigdheden
- - fonduepan
Voedingswaarden
- Energie769 kcal
- Eiwit37.1 g
- Koolhydraten24.7 g
- Vet51.9 gWaarvan verzadigd29 g
Trefwoorden
