Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Italiaanse boerenkoolstamppot
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Italiaanse boerenkoolstamppot
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Was de aardappelen. Zet de aardappelen in een kookpan net onder koud water en breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat 20 minuten verder garen met de deksel op de pan.
Stap 2
Snijd ondertussen de salami in halve plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en bak de salami in 5 minuten krokant.
Stap 3
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp grof met een stamper. Voeg de roomboter en pesto toe en meng het geheel goed door.
Stap 4
Halveer de zongedroogde tomaten. Serveer de stamppot met de salami en zongedroogde tomaten.