Italiaanse boerenkoolstamppot met bloemkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse boerenkoolstamppot met bloemkool
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukken. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Kook de aardappelen en bloemkool in een pan met een flinke laag water met wat zout in 18-20 minuten gaar.
Stap 2
Overgiet de boerenkool in een vergiet met zeker 2 liter kokend water, zodat de blaadjes slinken en beetgaar worden. Schep de boerenkool tijdens het overgieten om met een houten lepel. Laat de boerenkool goed uitlekken, druk het vocht er goed uit.
Stap 3
Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomaten, tomatenpuree, oregano en wat zout en peper toe. Bak dit alles 3 minuten, voeg voor 4 personen 150 ml water met wat zout toe en laat alles nog 3-4 minuten zachtjes pruttelen tot het een lekkere jus wordt.
Stap 4
Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze door elkaar tot een smeuïge stamppot. Schep de boerenkool er met balsamicoazijn, de overige eetlepels olijfolie, kappertjes en wat zout en versgemalen peper door. Warm de stamppot al omscheppend 2-3 minuten goed door. Serveer in diepe borden met in een kuiltje tomatenjus. Lekker met varkensfiletlapjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten44 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd3 g