Italiaans stoofvlees met tagliatelle
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaans stoofvlees met tagliatelle
Stap 1
Dep de sukadelappen droog en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm, bestrooi met zout en peper. Schil de winterwortel en snijd in blokjes, snijd de prei in halve ringen, hak de knoflook grof.
Stap 2
Rasp de Parmezaanse kaas en bewaar de korst.
Stap 3
Verhit 4 el olijfolie in een braadpan en voeg het vlees toe. Bak in 10 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden, winterwortel en prei toe en bak 3 minuten mee. Blus af met de rode wijn en schenk de gepelde tomaten erbij. Voeg de korst van de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper, roer goed door en laat 4 uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
Stap 4
Kook vlak voor het serveren de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Roer een kopje van het pastawater door de stoof, verwijder de Parmezaan korst.
Stap 6
Serveer de stoof met de tagliatelle en bestrooi met de basilicum.