Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Indonesische rendang
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Indonesische rendang
Stap 1
Pureer de sjalot, knoflook, sambal, gember, cashewnoten, kurkuma, komijn- en korianderpoeder tot een pasta (boemboe).
Stap 2
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees in 3-4 minuten bruin. Schep de boemboe erdoor en bak 2-3 minuten mee.
Stap 3
Voeg de rest van de ingrediënten toe, met eventueel een scheutje water zodat het vlees onder staat, en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is. Neem het laatste half uur het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten9 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd21 g