Indische speklapjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Indische speklapjes
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snijd de sjalotjes in dunne ringen, schil en rasp de gember en pers de knoflook. Snijd de speklapjes in reepjes, hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de sjalot in 5 minuten glazig maar niet bruin. Voeg de gember en knoflook toe, bak 1 minuut mee en doe ze op een bord.
Stap 4
Zet de pan terug op het vuur, voeg opnieuw 1 eetlepel olie toe en bak de reepjes speklap hierin rondom bruin aan. Voeg het uimengsel met de ketjap manis, tomatenpuree, sambal en suiker toe. Giet er 150 ml water bij. Roer om, schraap eventueel aangebakken stukjes vlees los en breng het geheel aan de kook.
Stap 5
Laat zonder deksel circa 15 minuten pruttelen tot het vlees gaar is en de saus kleverig en dik. Voeg tijdens het koken indien nodig nog wat extra water toe zodat het vlees niet aanbakt.
Stap 6
Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan in enkele minuten lichtbruin. Bestrooi de Indische speklapjes met de pinda’s en de koriander. Serveer met de rijst en atjar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie550 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten17 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
