Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Indiase spinaziecurry met kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Indiase spinaziecurry met kip
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verhit in een koekenpan 2 eetl. olie. Fruit de ui ca. 1 min. Roer de currypasta erdoor en bak ca. 1 min. mee.
Stap 3
Schep de kipfilet en de tomaatjes door de currypasta. Houd 2 eetl. kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet de warmtebron op een lage stand. Stoof de kipfilet in ca. 10 min. gaar.
Stap 4
Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetl. olie. Voeg de spinazie toe. Laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de spinazie toe aan de kipcurry.
Stap 5
Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de spinaziecurry over. Garneer met de achtergehouden kokosmelk.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie692 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten66 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd18 g