Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Indiase linzenstoof
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Indiase linzenstoof
Stap 1
Schrap de schil van de gember en snijd deze fijn. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Hak de koriander grof.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de ui, knoflook en gember glazig. Voeg de komijn, Garam masala, rode linzen en de helft van de koriander toe en roer door.
Stap 3
Meng het groentebouillontablet met 500 ml kokend water en voeg dit samen met de tomatenblokjes toe aan de linzen.
Stap 4
Laat het geheel gedurende 60 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verwarm, wanneer de linzenstoof nog 20 minuten moet garen, de oven voor op 180°C.
Stap 6
Leg de naanbroden op een rooster en bak af volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 7
Verdeel de Griekse yoghurt en de rest van de koriander over de linzenstoof en serveer met het naanbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie476 kcal
- Eiwit24.2 g
- Koolhydraten71.4 g
- Vet7.8 gWaarvan verzadigd2.4 g