Indiase erwtensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Indiase erwtensoep
Stap 1
Snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper zonder zaadjes fijn. Snijd de tomaten in stukjes, de wortel in plakken en de prei in ringen van 1 cm. Verwarm de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper zachtjes glazig. Roer de tomatenstukjes met drie vierde van de kerriepoeder erdoor. Verwarm nog 2-3 minuten tot het lekker gaat ruiken en de tomaten zachter worden.
Stap 2
Roer de spliterwten door het tomatenmengsel en schenk er 1,25 liter water bij. Breng alles al roerend aan de kook. Laat de erwtensoep 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep binden.
Stap 3
Voeg de wortel en prei toe en laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 4
Verwarm intussen de overige olie in een steelpan en roer er resterende kerriepoeder door. Verwarm op zacht vuur tot de kerrie lekker gaat ruiken.
Stap 5
Serveer de erwtensoep in kommen met in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt. Druppel wat kerrie-olie over de yoghurt. Strooi er naar wens grof gehakte korinader of bladpeterselie over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten49 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd5 g