Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Indiase boerenkool-spinaziesoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Indiase boerenkool-spinaziesoep
Stap 1
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en rode peper.
Stap 2
Voeg de boerenkool en spinazie toe, giet 1 liter water erbij en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
Stap 3
Breng flink op smaak met zout en peper en verdeel de soep over kommen. Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie155 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten8 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g