Indiase bloemkoolrijst met garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Indiase bloemkoolrijst met garnalen
Stap 1
Snipper de ui fijn. Pluk de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn.
Stap 2
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote hapjespan of wok en bak hierin de ui, kaneelstok en koriandersteeltjes 5 minuten op laag vuur.
Stap 4
Roer de kruidenpasta erdoor en bak 1 minuut mee.
Stap 5
Schep de zoete aardappel erdoor, giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook met het deksel op de pan.
Stap 6
Voeg na 10 minuten koken de snijbonen toe en kook nogmaals 10 minuten, nu zonder deksel.
Stap 7
Verhit intussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en wok hierin de garnalen op hoog vuur 3 minuten.
Stap 8
Voeg de bloemkoolrijst toe aan de hapjespan of wok, schep goed om en roerbak 2 minuten.
Stap 9
Verwijder de kaneelstok. Proef de bloemkoolrijst en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Stap 10
Serveer de bloemkoolrijst met de garnalen en korianderblad.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie360 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten23 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd2 g