Terug naar overzicht
Voor 4 personen
In port gestoofde peertjes met chocoladeganache
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze In port gestoofde peertjes met chocoladeganache
Stap 1
Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Stap 2
Doe de peertjes in een stoofpan en voeg de port, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, vanillesuiker en suiker toe. Voeg eventueel wat water toe als de peertjes nog niet helemaal onder staan.
Stap 3
Breng aan de kook en laat circa 2 uur pruttelen op een lage stand, tot de peertjes helemaal zacht zijn. Laat de peren als ze klaar zijn afkoelen in het kookvocht.
Stap 4
Smelt intussen de chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe. Meng tot een gladde chocoladesaus. Schenk de warme saus over de peren en bestrooi met het amandelschaafsel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie715 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten75 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g
