Terug naar overzicht
Voor 4 personen
In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
Stap 2
Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
Stap 4
Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
Stap 5
Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten4 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd17 g
