Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJswafels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJswafels
Stap 1
Laat het ijs iets zacht worden en schep het op een grote strook vershoudfolie. Rol het ijs in het folie op tot een dikke worst met een diameter iets kleiner dan de stroopwafels.
Stap 2
Draai de uiteinden dicht als een toffee. Leg de rol ten minste 30 minuten terug in de vriezer.
Stap 3
Hak de kletskoppen tot kruimels en verdeel over een diep bord. Snijd 6 plakken van het ijs, verwijder het folie en leg op 6 stroopwafels een plak ijs.
Stap 4
Bedek met een stroopwafel en rol de zijkant van het ijs door het kletskopkruim. Leg op een schaal of etagère. Bestrooi met poedersuiker. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie786 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten102 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd21 g