IJstaart met nougat en chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze IJstaart met nougat en chocolade
Stap 1
Rooster de amandelen licht in een droge, hete koekenpan. Laat het ijs buiten de koelkast iets zachter worden en roer het in een kom los. Schep de nougat en de helft van de amandelen erdoor.
Stap 2
Bekleed de cakevorm met een royaal stuk folie en laat dit aan beide kanten van de vorm overhangen. Verwarm de chocolade au bain-marie en roer glad.
Stap 3
Snijd de cake in plakjes van 1 cm en bekleed hiermee de bodem van de vorm. Bedruppel naar wens met een beetje likeur en verdeel een derde van het ijs erover. Besprenkel het ijs met een paar lepels gesmolten chocolade. Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met gesmolten chocolade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel en leg het folie losjes erbovenop. Zet de cakevorm minimaal 3 uur in de diepvries.
Stap 4
Til het folie op en neem de ijstaart uit de vorm. Leg op een schaal en snijd in dikke plakken.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten51 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd16 g