Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJstaart aardbei met balsamico aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJstaart aardbei met balsamico aardbeien
Stap 1
Breng in een steelpan de azijn met de suiker aan de kook en laat op laag vuur in 15 minuten inkoken tot een stroperige saus. Laat de siroop goed afkoelen. (Let op, de afgekoelde saus is nog iets dikker).
Stap 2
Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Pluk de blaadjes van de basilicum, rol steeds een stapeltje van 5 blaadjes op tot een sigaartje en snijd het blad van de basilicum in dunne sliertjes.
Stap 3
Plaats de vanille aardbei ijstaart op een ruime (koude) schaal en verdeel er de aardbeien over. Steek er kris-kras boterwafels en chocolade hulstblaadjes tussen en bestrooi met de fijngesneden basilicum.
Stap 4
Bedruip de aardbeien ijstaart royaal met balsamico siroop. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie377 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten49 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd11 g